#1201

RE: Félős farkasalma?! Pararistolochia! :)

- Ahol semmi sem OFF... 28.09.2013. 06:02
- Bognár Jn | 120 Hozzászólás

Akik esetleg magyar nyelvű botanikai fotoblogokkal is szívesen találkoznának azoknak ajánlok jó szívvel mindjárt kettőt is:
1. www.Felsőfokon.hu - itt más témák is találhatók bőséges választékban, különböző színvonalon,értékes tartalmakkal.
2. www.Plantarium.hu - a lapon a botanika a főszereplő. Akad itt vagy ötven botanikával foglalkozó fotoblog, mintegy 300 tétel fotókkal illusztrált botanikai alapfogalom magyarázat, farmakognóziai tárgyú drogfotók és ismertetők( a teljes Magyar Gyógyszerkönyv gyógynövényei és drogjai) és néhány ezer növényfotó a magyar flórából.
Aki szeretne idegen világokkal ismerkedni a "Barangolások" menüpontban talál olvasnivalót.
A Flickr Galériák alsó menüjében egyebek mellett a Magyar Flóra kis Herbáriumában is lehet böngészni(mintegy 1200 faj)


Javítva: 28.09.2013. 06:14 | Fel!

#1202

reklám

- Ahol semmi sem OFF... 29.09.2013. 10:41
- Harka | 2.868 Hozzászólás

Kedves János!

Remélem hasonló gyakorisággal reklámozod ezt a fórumot az oldaladon, mint ahogy itt teszed a sajátoddal. Mind azon által jobban esne ha itteni hozzászólásaid konstruktívabbak lennének ettől!

Köszi!


Javítva: 29.09.2013. 10:42 | Fel!

#1203

RE: reklám

- Ahol semmi sem OFF... 29.09.2013. 11:07
- Bognár Jn | 120 Hozzászólás

Nem magamat reklámozom, hanem a magyar botanikát. Léteznek magyar nyelven írt színvonalas botanikai ismertetők, képsorozatok blogok, tájékoztatók, amelyeket bátrabban ajánlhatnánk az érdeklődőknek. Ez is egyfajta feladat és küldetés lehetne, az értelmetlen másik taposása helyett.
A destruktív jelzőt nagyon örülnék, ha tényekkel alátámasztva megmagyaráznád. A Facebook oldalamon különben a kezdetektől fogva folyamatosan "reklámozom" a BF-et.


Fel!

#1204

RE: reklám

- Ahol semmi sem OFF... 29.09.2013. 13:26
- Harka | 2.868 Hozzászólás

Szia!

A másik taposása aligha küldetésem, de amióta innen elmentél, és letrehoztad a saját oldalad, azóta minden második hozzászólásodban reklámozod is azt. Ennek az aránynak a csökkentését tartanám én üdvözlendőnek. Jó az oldalad, de ahelyett, hogy arról adsz hírt folyton, hogy máshol milyen hasznos infók vannak adott témába, inkább írj ide is hasznos dolgokat. Kicsivel több írás, és kevesebb link szerintem korrektebb lenne.

Fel!

#1205

RE: reklám

- Ahol semmi sem OFF... 29.09.2013. 14:21
- Bognár Jn | 120 Hozzászólás

Ezt Te írod , aki jól tudod, hogyan kerültem itt lehetetlen helyzetbe. Hiszen sok minden ami azon az elhíresült web oldalon van jórészt a BF oldalaira készült. Ami meg a hozzászólásaimat illeti bizony szűkre szabottak, hisz a többi lényegi dolog a hivatkozott web lapon hozzá olvasható.Ez pedig nem reklám, hanem hivatkozás, utalás!
Valószínű én sajnálom legjobban ezt a szituációt. Képzeld el, ha a BF-en megjelenhetne néhány írásom és cserébe én is közzé tennék néhányat az itteniek közül. Ez külföldön remekül működik, nálunk még erre valószínű nem érett meg a helyzet. Pedig mindannyiam nyerhetnénk ha mást nem korszerű szemléletet, sikerélményeket, sárdobálósdi helyett barátságokat, tartalmas termékeny szakmai kapcsolatokat.
Őszintén nincs szükségem reklámozásra. Mióta megvan a lapom közel félmillió látogatóm volt.
A mai statisztika szerint a BF-ről eddig: 422

Üdv

János


Fel!

#1206

RE: reklám

- Ahol semmi sem OFF... 29.09.2013. 16:21
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Nem hinném, hogy ennyire túl kell dramatizálni a helyzetet, hogy "sárdobálósdiról" meg hasonlókról lenne szó... elég nagy a web ismeretterjesztő oldalak számára és azt hiszem abban is egyetértünk, hogy minél több és minél többféle stílusú ill. felépítésű botanikai oldal van, annál jobb, mert mindenki - olvasó és szerkesztő egyaránt - találhat köztük ill. készíthet az ízlésének megfelelőt! Szerencsére sok fórumos kollégának is van remek saját oldala, fotóblogja, stb., amiket örömmel reklámozunk itt is néhányszor, hiszen egyrészt kíváncsiak vagyunk a "munkásságukra", másrészt ismeretterjesztő célú, a nonprofitnál is nonprofitabb weboldalak között semmi értelme valamiféle "konkurenciaharcnak"...

Mindössze arról van szó, hogy az utóbbi hozzászólásaid jelentős része valóban csak egy plantariumra mutató link volt, ami engem is kezdett kicsit zavarni, hiszen ha valakit érdekel, hogy mi van az adott témával kapcsolatban más weboldalakon, akkor magától is rá tud keresni... és talán valami egyéni, "személyre szabott" értékes információkat tartalmazó hozzászólásnak nagyobb hasznát vennénk...


Javítva: 29.09.2013. 16:30 | Fel!

#1207

RE: reklám

- Ahol semmi sem OFF... 29.09.2013. 19:55
- Bognár Jn | 120 Hozzászólás

Részemről biztos nincs dramatizálás.A szakmában és még inkább a web-es kommunikációban bevett szokás sőt kívánatos dolog a hivatkozás, a vonatkozó legjobb linkek megadása. Általában senki nem talál ebben kivetni valót és senki nem tekinti reklámozásnak, vagy konkurrencia harcnak.
Én nagyon örülnék ha " ...sok fórumos kolléga remek saját oldala" -idézet az előző hozzászolásból -linkjét megtalálnám a BF valamelyik kiemelt helyén, mondjuk egy rokonlinkek menüpontban. Ha azonban egy keresőbe beütök olyan alapdolgokat, mint pl: fogas levélszél, alsóállású magház, bogyótermés, toktermés, kloroplasztisz stb nagyon kevés értékelhető magyar nyelvű találatot kapok. Jó lenne tudni azokról a szinvonalas magyar oldalakról, amelyekrő nem tud a Google.
Jó lenne azt is tudni konkrétan mi a kifogás a hozzászólásaim tartalmával kapcsolatban. Ha alaposan átnézem a többiekét, nem hiszem, hogy azt lehetne mondani alacsonyabb színvonaluak lennének. Nem tudom mi a probléma az utóbbi pl a lómentához írt hozzászólásomról, vagy a peloriáról mellékelt anyagomról.
Jó lenne azt is tudni, hogy, ha olyan sok remek magyar botanikai web lap van miért kell csupán egyetlen angol nyelvű kétségtelenül remek oldalt ajánlani? Miért nem fér el mellette néhány magyar nyelvű botanikai link is kis hazánkból.
Nos csupán amnnyi történt, hogy én ezt a kiegészítést megtettem.


Fel!

#1208

Itt a tavasz!

- Ahol semmi sem OFF... 06.10.2013. 22:34
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Mai fotó a Vértesből!

P.S.: egyébként a kisvirágú hunyorok is virultak...

Csatolt képek:

Javítva: 06.10.2013. 22:37 | Fel!

#1209

RE: Itt a tavasz!

- Ahol semmi sem OFF... 08.10.2013. 21:38
- lepenyhal | 2.472 Hozzászólás

A kökörcsinek is nyomulnak, pl. a Balaton-felvidéken.

Csatolt képek:
Fel!

#1210

RE: Itt a tavasz!

- Ahol semmi sem OFF... 08.10.2013. 21:49
- brentakurdvium | 3.469 Hozzászólás

Én is láttam ma virágzó fekete kökörcsineket Veszprémben.

Fel!

#1211

Cissus quadrangularis!

- Ahol semmi sem OFF... 14.10.2013. 13:06
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Nos, ha esetleg szeretne valaki Cissus quadrangularis-t otthonra, akkor itt a soha vissza nem térő alkalom!

A növénnyel ugyanis az a probléma, hogy nyáron a kertben iszonyúan gyorsan nő (1-2 méteres új hajtások a szélrózsa minden irányában!) és amikor ilyenkor ősszel be kell vinni, akkor jön rá az ember, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat, mivel a hosszú hajtások ízekből állnak és az ízek mentén nagyon könnyen széttöredeznek, ezzel is elősegítve a növény terjedését... szóval én is így jártam és most van kb. 15-20 méternyi Cissus quadrangularis-om "szeletben" és szívesen adok belőle, ha valaki szeretné meggyökereztetni a hajtásokat!

Egyébként a neten rengeteg infó van arról, hogy micsoda szuper gyógynövény! Mindenre jó! Hízás-fogyás-nátha-hátfájás-bármi! Hm, én mondjuk még soha semmire sem használtam, de ha valaki le akarja tesztelni, akkor hajrá...

Fel!

#1212

Fórumszülinap!

- Ahol semmi sem OFF... 22.10.2013. 09:38
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Hú! 3 éves lett a fórum!

Ünnepi beszéddel sajnos nem készültem... de részemről nagyon örülök, hogy a fórum megkezdi óvodás éveit és az elmúlt 3 évben nagyjából töretlenül fejlődött az oldal és eddig még minden évben sikerült tartani azt a minimális fórumos célkitűzést, hogy évente legalább 10.000 (hasznos) hozzászólással és 10.000 feltöltött képgalériás képpel gazdagodjunk!
(Sőt, ezt még egy kicsit túl is teljesítettük, mert jelenleg 31.307 h.sz. van és összesen 32.922 kép van az öt működő képgalériában!)

Úgyhogy nagyon köszi mindenkinek az elmúlt 3 évnyi lelkes fórumozást: a remek fotókat, a hasznos hozzászólásokat, a fórum építgetésére és fejlesztésére fordított (szabad)időt és energiát! Csak így tovább!

Sajnos egyes félkész fórumrészek még mindig nem készültek el, de bízom benne, hogy a fórum működésével és fejlődésével a továbbiakban sem lesz gond és a 4. szülinapra már tényleg elkészül minden tervezett fórumrész! Sőt, még esetleg újabb fejlesztési irányokat is kitalálunk és további lelkes közreműködő fórumozókat is sikerül majd valahogy idecsalogatni...


Javítva: 22.10.2013. 09:39 | Fel!

#1213

RE: Fórumszülinap!

- Ahol semmi sem OFF... 23.10.2013. 12:08
- Papinho | 2.958 Hozzászólás

Örülünk mi is hogy ilyen aktívan megérte a BF a 3. év végét és láthatóan töretlen lendülettel megy tovább. Még két-három év és szinte teljes körű lesz a képgaléria, lehet majd tisztogatni, javítgatni.

Személy szerint én rengeteget tanultam itt a Fórumon, sokkal-sokkal hátrább tartanék nélküle e csodálatos növényvilág megismerésében.

Így a születésnap alkalmából szeretném megköszönni minden aktív tagnak a határozásokat, jó tanácsokat és nem utolsó sorban a BF-ben végzett önzetlen munkájukat, mellyel ilyen széppé varázsolták ezt a Fórumot.

Pereszkének pedig gratulálok az alkotásához.

Fel!

#1214

harangvirág

- Ahol semmi sem OFF... 24.10.2013. 14:51
- keflora | 52 Hozzászólás

3 éve Dubrovnikban és környékén szeptember közepén láttam egy harangvirágra hasonlító valakit. Sziklákon az utak mentén, de az épületek köveiről is csüngve mindenütt megtalálható volt. Pozsgás szárú, levelű, kúszó, kék virágú növény. Fiam az összes képet megsemmisítette róla. Azóta keresem a növényt, de hiába. köszönöm a segítséget! üdv

Fel!

#1215

RE: harangvirág

- Ahol semmi sem OFF... 29.10.2013. 09:53
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Hát azért ez így kép nélkül szerintem elég reménytelen... esetleg keress rá az arrafelé honos Campanulákra... (pl ez is kicsit pozsgás, kúszik és kék: C. istrica )

Fel!

#1216

Így jártam

- Ahol semmi sem OFF... 29.10.2013. 23:44
- mobe | 1.181 Hozzászólás

Ma délelőtt kószáltam egyet a Kevélyek alatt. (Talán idén az utolsó meleg nap volt.) Nem voltam felkészülve arra, hogy gombászni is fogok, így más alkalmatosság híján a sapkám voltam kénytelen használni ...

Csatolt képek:

Fel!

#1217

RE: Így jártam

- Ahol semmi sem OFF... 30.10.2013. 09:17
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Hú! Ilyet én is szeretnék még idén találni... szerzek is gyorsan egy ilyen piros sapkát, hátha...

Fel!

#1218

RE: Így jártam

- Ahol semmi sem OFF... 30.10.2013. 09:33
- barkócza | 2.015 Hozzászólás

Így október végén, novemberben füves helyeken ki szoktak jönni az őzlábak, ráadásul nagy tömegben.

Fel!

#1219

RE: Így jártam

- Ahol semmi sem OFF... 30.10.2013. 16:42
- mobe | 1.181 Hozzászólás

Csak a kép készült kint a füves területen, az őzlábak bent az erdőben, a fák között bújtak elő.

Csatolt képek:

Fel!

#1220

Galéria bővítés

- Ahol semmi sem OFF... 14.11.2013. 10:36
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

EBBEN A TOPIKBAN ismét felmerült a kérdés, miszerint ki kellene bővíteni a Mo. flórája galériát még néhány vadulgatós fajjal... eddigi jelöltek:

- Shinnersia rivularis
- Pyracantha coccinea
- Gaillardia pulchella (aristata?) - bár amennyire tudom ezek a kerti kokárdavirágok inkább kutyulékok...

Várom a további javaslatokat!


Javítva: 16.11.2013. 12:32 | Fel!

#1221

Játékos kedvűeknek

- Ahol semmi sem OFF... 28.11.2013. 22:25
- barkócza | 2.015 Hozzászólás

Játékos kedvű botanászoknak. Jó játékot!

http://flora.upol.cz/pexeso/www/


Javítva: 28.11.2013. 22:25 | Fel!

#1222

RE: Cissus quadrangularis!

- Ahol semmi sem OFF... 08.12.2013. 21:15
- Yanchee (gelöscht)
avatar

Sziasztok:) még új vagyok nem régiben kezdtem el gyógynövényeket termeszteni és szedni:) Eddig nagyon megvagyok vele elégedve. Olyan kérdésem lenne, hogy cissus quadrangularis véletlenül nincs valakinek? elég lenne egy pici darab, csak hogy elültessem:) köszönöm

Fel!

#1223

vadonleso

- Ahol semmi sem OFF... 13.12.2013. 13:40
- hakansukur | 189 Hozzászólás

Hello

Ezzel most találkoztam egy konferencián, nem tudom ismeritek-e:

http://www.vadonleso.hu/fajok/stats/terkep/

Az ötlet tetszett, csatlakoznék, mert szívesen jelenteném ha találnék egy növényt a természetben, fôleg ha ritkább fajról van szó. Akkor nem volt idôm megnézni a honlapot, most megnéztem. Azt hittem sok-sok növényrôl lehet jelenteni, de jelenleg csak 5 faj van, ráadásul az észlelési adatok nyilvánosak, ami szerintem egy védett fajnál (mert ilyenek vannak) nem biztos hogy elônyös. (Persze nem bangóról, meg bajuszvirágról van szó). Szóval nem értem ezt a dolgot, az oldalt ráadásul nem magánszemély hanem a VM alá tartozó hivatalos szerv mûködteti. Inkább lemondtam arról, hogy küldjek adatot.

Amúgy tudtok olyan adatbázist ahova önkéntes módon lehet jelenteni növények elôfordulási helyeit és van értelme is jelenteni? Értem ezalatt, hogy elfogadják az észlelésemet, mivelhogy amatôr vagyok?

Fel!

#1224

RE: vadonleso

- Ahol semmi sem OFF... 13.12.2013. 14:43
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Hát, a Vadonleső szerintem amolyan ismeretterjesztő gyerekoldal, ahol a lelkes kis természetbúvárok jelenthetik, ha sünit látnak. Túl sok értelmét én sem látom... leszámítva talán, hogy ismeretterjesztés, szemléletformálás, néhány faj megismertetése és megszerettetése, stb.

(Pl. itt a fórumon is nagyon lelkesen fogadunk minden adatot! )


Javítva: 13.12.2013. 14:49 | Fel!

#1225

Ünnep

- Ahol semmi sem OFF... 22.12.2013. 11:16
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

Boldog karácsonyt kívánok minden kedves fórumozónak!


Javítva: 22.12.2013. 11:16 | Fel!


Hasonló topikok Válaszok Utolsó hozzászólás⁄Nézet
Fórumszabályzat!!!
Topik helye: FÓRUMSZABÁLYZAT - Lila Pereszke
0 31.12.2010. 13:11goto
Írta: Lila Pereszke • Nézet: 5619

Látogatók
0 Fórumtag és 2 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17339 topik és 72448 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 442 Felhasználó (01.03.2023. 23:09).