#1

Fórumszabályzat!!!

- FÓRUMSZABÁLYZAT 31.12.2010. 13:11
- Lila Pereszke | 18.255 Hozzászólás

A fórum célja, hogy a hazai növényvilág hatékonyabb megóvása és megismerése érdekében:

- széles körben elérhető interaktív, publikus kommunikációs felületet biztosítson a botanika iránt érdeklődőknek

- lehetőséget adjon botanikai információk megosztására, cseréjére, megvitatására, valamint segítséget nyújtson botanikai (pl. növényhatározási) kérdésekben

- a folyamatosan bővülő képes és szöveges növényismertetők révén mindenki által hozzáférhető, értékes és átláthatóan rendszerezett adatbázisokat hozzon létreA fentiek megvalósulása érdekében minden kedves Felhasználótól azt kérem, hogy tartsa be az alábbi alapkövetelményeket:

- csak akkor regisztráljon, ha egyetért a fórum fentebbi céljával és aktívan rész kíván venni ennek megvalósításában (Minden olyan inaktív Felhasználó automatikusan törlésre kerül, aki 1 évig semmilyen életjelet nem ad magáról, tehát 0-10 régi hozzászólása van és több, mint 1 éve nem lépett be a fórumra a regisztrált felhasználói nevén!)

- regisztrálás után figyelmesen olvassa végig a Technikai és egyéb tudnivalók c. topikot

- spamekkel, reklámokkal, féloldalas giccses animációkkal és egyéb felesleges hozzászólásokkal még véletlenül se akadályozza a fórum működését

- az esetlegesen felmerülő nem botanikai jellegű vitás kérdéseket lehetőleg privát üzenetben rendezze

- az átláthatóság érdekében tartsa be a formai követelményeket (pl. új növényhatározási kérdésnek, feladványnak, stb. nyisson mindig fajonként külön-külön új topikot; egyéb kérdések esetén keresse meg a megfelelő meglévő topikot ill. ha ilyen nincs, akkor írjon az OFFOLDA nevű topikba, vagy esetleg kezdeményezze új téma nyitását a Témajavaslatok topikban)

- ha részt kíván venni a Képgalériák ill. az egyéb növényismertető topikok szerkesztésében, akkor ezt először is jelezze nekem (kérjen szerkesztési jogosultságot, ha még nincs neki) és különösen figyeljen arra, hogy csak korrekt információkat ill. biztosan meghatározott fajok képeit töltse fel, (mert utólag, az ellenőrzések során sokkal nehezebb a helyükre rakosgatni a rossz helyre feltöltött képeket...)


- mivel a fórumra felkerülő adatok, képek publikusak, bárki számára hozzáférhetők, ezért KÉREK MINDENKIT, HOGY A VÉDETT FAJOK LELŐHELYEIT CSAK KELLŐ ÓVATOSSÁGAL, TEHÁT TÚLZOTTAN PONTOS HELYMEGADÁS NÉLKÜL (PL. CSAK TÁJEGYSÉG NEVE) PUBLIKÁLJA!!!

- a Fórumra feltöltött képek - a szerzők előzetes hozzájárulásával - fórumtagok számára non-profit célra szabadon felhasználhatók, de minden esetben szükséges a szerző nevének és/vagy a Fórum nevének feltüntetése/belinkelése
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki a fentiek betartásával hajlandó az idejéből, az energiájából és a tudásából áldozni a fórum sikeres működésére és fejlesztésére!


Üdv.:
LP

P.S.: Ha esetleg nem szeretnél regisztrálni, de bármilyen észrevételed, kérdésed, javaslatod van a fórummal kapcsolatban, akkor ezen a címen vagyok elérhető: pereszke.lila gmail.com


Javítva: 14.10.2020. 20:29 | Fel!


Látogatók
0 Fórumtag és 12 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17343 topik és 72460 hozzászólás van.
Rekord látogatottság: 442 Felhasználó (01.03.2023. 23:09).