Égési sérülést okozó rejtélyes növény

- Ahol semmi sem OFF... Tegnap 21:10
- Viola | 315 Hozzászólás

Sziasztok!
Ártéri erdőben jártam, no meg egy kicsit a szélén is, és hazaérve azt tapasztaltam, hogy fájdalmas égési sérülések vannak a lábamon. Hosszú nadrág volt rajtam, a bőrömmel nem érintkezett tudtommal semmilyen növény. Kaukázusi medvetalpat sem fogtam hiszen nem is volt ott, sőt semmilyen ernyős növényt sem, ha mégis azt is max a kezemmel (Oenanthe banatica volt ott meg Chaerophyllum temulum de szerintem ezek ártatlanok). Szóval érthetetlenül állok a dolog előtt, van-e ötletetek, hogy mely növény lehetett a ludas, ami még a nadrágomon is átütött? Tapasztalatok már hasonlót?

Javítva: Tegnap 21:12 | Fel!

RE: Égési sérülést okozó rejtélyes növény

- Ahol semmi sem OFF... Tegnap 22:45
- Csukoka | 2.357 Hozzászólás

Ártéri erdőben nem lehet májustól járni, a legtöbb az Urtica dioica. Az észak-amerikai Aster nem, az Ecballium nem, a Stachys palustris sem. A Rubusok legfeljebb szúrnak. Talán lódarázs volt, vagy valamilyen pók. "Szúrása nagyon fájdalmas és helyén apró, körülírt duzzanat jelentkezik. A sérült bőrfelületen bőrpír, esetleg csalánkiütés jelenik meg, viszkető érzés kíséri. Tünetek lehetnek még: szív- és légzési panaszok, fojtogató légszomj, átmeneti légzéskimaradás, emésztési panaszok, hányinger, émelygés, gyakori széklet, görcsös hasi fájdalom, idegrendszer és izomrendszer zavarai, lokális fájdalom a sérült területen, zsibbadás.[13] A tünetek enyhítésére a leghatásosabb az antihisztamin bevitele a szervezetbe. Fejlett rágóival egyébként csípni is tud, de ezt inkább harapásnak lehet tekinteni és ez segíti a táplálékszerzésben".

Fel!

Látogatók
0 Fórumtag és 12 Vendég online

Fórum statisztikák
A fórumon 17491 topik és 73265 hozzászólás van.

Rekord látogatottság: 813 Felhasználó (22.01.2025. 12:04).