- Milyen hazai növény?
01.09.2012. 11:53
-
Kele
• | 666 Hozzászólás
Mivel sok szó esett már a berkenyékről, s sok faja is van... Ez melyik? Az élőhely fontos lehet, A Gerecse északi hegyei közti kis medence (Dunaszentmiklós), bár a kerti környezet miatt lehet telepítés is...
- Milyen hazai növény?
01.09.2012. 20:13
-
Kele
• | 666 Hozzászólás
A svéd berkenyéről azt írják, karéjos a levele. Ennek egységesebb a levéllemeze szerintem. A molyhos fonák az stimmel. Van köztes kép is, ha a levélről több infó kellene.
- Milyen hazai növény?
02.09.2012. 12:55
-
Csukoka
• | 2.365 Hozzászólás
Évtizedekkel ezelőtt a Kertészeti Egyetem Budai Arborétumában szinte az összes hazai Sorbus és kisfaj élőgyűjteménye megvolt, még a környező utcákon útsorfaként is birsalanyra oltott Sorbus-ok voltak. Sajnos ezekből kevés maradt. De ha jól emlékszem, az aldunai kisfaj, a Borbás-berkenye hasonlított legjobban a svéd berkenyére.
- Milyen hazai növény?
03.09.2012. 10:57
-
barkócza
• | 2.015 Hozzászólás
Úgy néz ki, hogy valóban ültetett berkeny, ilyen természetes módon nem fordul elő az északi Gerecsében. A S. gerecseensis a Gerecse déli részén nő, és nem ilyen. Mindenképpen S. torminalis és S. aria közti alak, semmiképpen nem S. intermedia vagy S. borbásii, ugye, hegyesek a karélyok, nem lekerekítettek. De hogy melyik, azt nem tudom.
- Milyen hazai növény?
03.09.2012. 12:31
-
Kele
• | 666 Hozzászólás
június 28-án fotóztam. A három képből egyen se lehet jó bélyeget felfedezni? (A harmadik szövegközi, "féltávos") Járok még arrafelé, megnézem a termését, illetve mit kellene még megnézni?