És amit látni még, szerintem: Chrysanthemum parthenium Galeopsis pubescens Erigeron canadensis Stenactis annua Helianthus tuberosus és talán Conium, Alliaria és Rumex obtusifolius
Hm, látok valami gyanúsan fűrészes szélű leveleket, akkor talán legyen mondjuk inkább Heliopsis helianthoides a lecsicsókázott jószág... az 1-2 hiányzó nem jelentős meg mondjuk: Geranium robertianum és Taraxacum officinale
Zitat von bosna sarajevo im Beitrag #7alapjában véve minden szép és jó, a győri Setaria faberi adathoz meg gratulálok (de azért egy herbáriumi példányt szívesen megnézek :)
A helyzet speciális, mert egy elzárt építési területen találtam - a kerítés túloldalán, a kinyújtott karom meg túl rövid. Így hát kénytelen voltam távolról ráismerni, és még fotó sincs. Aztán utánaolvastam, és leellenőriztem, hogy valóban az-e.
- Fotó-feladványok
26.08.2013. 18:33
-
bosna sarajevo
• | 5.108 Hozzászólás
szóval az ott bal elöl, annak néhány levele olyan pirosas ....
és igaz, mintha mellette lenne Rumex levél is (igazi Rumex a háttérben van, elszáradva, R. obtusifolius), de a tőlevélrózsa egy része egyértelműen eltér a Rumex-től
továbbá a Galeopsis az meg tetrahit, de ezt ebből a képből nehéz lenne revideálni