Na, ebből tényleg totó lesz egy pár, csak hogy visszajussak az engem megillető helyre. :)
A főtéma talán a Stellaria nemorum (nem határozható, csak érzésre mondom) Parthenocissus Urtica Ranunculus repens Geranium robertianum Viola mirabilis Chelidonium Glechoma Galium aparine alul Festuca gigantea ? alul a földön juhar és akác tavalyi termései, meg még biztos van pár.
A mélyen szíves levélre (szerintem a Viola volt az egyik rossz tipp) a követlező megoldásom kivadult Brunnera macrophylla állomány. Nem lenne meglepő, leginkább egy településszéli rontott tigeterdőnek tűnik a hely.
Geranium helyett akkor Chaerophyllum temulum.
A Cehelidonium szerintem elfogadható az egyik levélre. Stellaria helyett pedig legyen Myosoton.
Hm, a Stellaria talán inkább Myosoton aquaticum lesz... (bár komoly koncentrációs zavarokat okoz, hogy szinte hallom szúnyogzümmögést a kép láttán és már kezdek vakarózni is...)
- Fotó-feladványok
23.05.2013. 13:02
-
bosna sarajevo
• | 5.107 Hozzászólás
meglepő módon nem volt szúnyog
valóban, Myosoton (tutira az, a S. nemorum nem ilyen, főleg a szirmai mások), Ch. temulum (de nem csak a Geranium helyett, hanem a Chelidonium helyett is, utóbbi tényleg nem volt)
marad két véleményes fű, egy kis biszbasz a jobb alsó sarokban, aztán egy nagyobb, feltűnőbb növény, és hát marad a "Brunnera" is, mert az nem az :)
Szerintem a kép nyomokban Calystegia sepium-ot tartalmazhat...
(Hm, érdekes, ezt a nemfürdős szúnyogelméletet még nem hallottam... olyat már igen, hogy a véralkoholszintet kell úgy beállítani, hogy a növényeket még nagyjából fel lehessen ismerni, de a vérszívók számára már toxikus legyen...)
Hihi, nekem is a Tamus jutott eszembe, de (eddig) bölcsen hallgattam róla. Megnéztem jó sok képet róla, annak teljesen ép szélúek a levelei, és kicsit hosszúkásabbak is, talán. Meg valami kúszó jellegének kellene lennie...