Hm, egy helyen nőttek, azért gondoltam, hogy ugyanazok, de mohák terén egyelőre szinte bármiről megggyőzhető vagyok... mindenesetre köszi a válasz, majd még lehet hogy visszamegyek és megnézem őket még egyszer!
Ezek legtöbbször együtt nőnek. Nézd meg közelebbről a 3. és 4. képet és látni fogod az apró cíliákat, illetve a telep színe is kicsit más, mint az 1., 2. és 5. képen.
Viszont a múltkori 3-4-es kép az nekem gyanús, hogy esetleg valami harmadik féle? Vagy az a R. cilifera?
Sajnos olyat most nem találtam (?), de úgy rémlik az nem volt olyan szőrös, mint a R. ciliata (meg a képen sem néz ki annak) és kicsit nagyobb is volt, mint a másik kettő...
Csak még egy utolsó hülye kérdés: akkor ezen a képen jó eséllyel jobbra a kicsi a R. sorocarpa, balra a nagyobb meg R. cilifera (vagy valami egyéb pl. R. glauca?)
Kriptogám témában a "hülye kérdés" kifejezés egyszerűen értelmét veszíti. :) Elvileg glauca is lehetne, de annak nincsenek telepperemi cíliái és habár nem lehetetlen a meszes sziklagyepi előfordulása, azért elsősorban nem ott jellemző.