- Milyen hazai növény?
02.08.2012. 18:12
-
Harka
• | 2.868 Hozzászólás
Már azon morfondíroztam, hogy vajon melyik alfaja lehet a glomerata-nak, mikor rájöttem, hogy valami oda nem illő van a palacsintában... C. macrostachya lenne?
- Milyen hazai növény?
02.08.2012. 23:28
-
Csukoka
• | 2.350 Hozzászólás
Biztosan nem Campanula macrostachya, az különben májusban virágzik és augusztusra csak a kórójával lehet találkozni. Egyébként inkább Campanula glomerata agg.nak látszik.
- Milyen hazai növény?
03.08.2012. 09:05
-
retek
• | 2.168 Hozzászólás
Szerintem Campanula macrostachya, nekem kicsit szőrös..., de idén elég sok a mutáns :D Amely C. gomeratakat láttam idén azok nagyon kicsik voltak, nedves helyen (lehet tévedek, de most határozó nélkül C.m-re tippelek, aztán majd tanulok, ha nem)
- Milyen hazai növény?
03.08.2012. 09:18
-
lepenyhal
• | 2.481 Hozzászólás
Szerintem amik elgondolkodtatóak, azok a kiálló bibeszálak, ami az ÚMF szerint bélyeg a két faj között. Én eddig ezt nem nézegettem, de a neten fellelhető képeken semmi különbséget nem látok a glomerata és a macrostachya bibeszálhosszai között (a pártához képest).
- Milyen hazai növény?
03.08.2012. 10:26
-
Lila Pereszke
• | 18.568 Hozzászólás
Hm, hát elég kopasz a növény, (a virág is elég sötétkék, stb.), úh. szerintem is C. glomerata, bár tényleg jó nagyra megnőtt! Talán jó lesz sok csomós ssp. glomerata-nak is (vagy kinevezzük ssp. macrostachya-nak! )
P.S.: a bibeszálakkal én sem nagyon tudok mit kezdeni...
- Milyen hazai növény?
03.08.2012. 21:29
-
Csukoka
• | 2.350 Hozzászólás
Ha esetleg valamelyik Zöldpont irodában még kapható, érdemes beszerezni a Szentendre védett szépségei című DVD filmünket. (Operatőr-rendező: Zsóka Zoltán). Ez a faj is szerepel benne, nem egy példányban, sok más védett faj mellett.