- Fotó-feladványok
07.05.2012. 10:19
-
bosna sarajevo
• | 5.108 Hozzászólás
nem hittem, hogy ilyet képes vagy feltenni (mivel a hazai meg a kertekben gyakran ültetett Campanula-k kizárhatók voltak, és más Campanulaceae-k is, ezért jött a Lunaria-s ötlet, ami, belátom, baromság volt)
ezt a fajt olyannyira nem ismerik, hogy az ismertebb dísznövényes könyvekben se nagyon említik, talán azért, mert lokális elterjedésű balkáni faj
Rossz a cím... a Sus scrofa-nál mindig leragadok tőle...
P.S.: jó lesz veled vigyázni, úgy látom kezdesz megfertőződni dísznövényügyileg... vége a régi szép időknek, amikor elég volt csak felcsapni valamelyik honi határozót a feladványaidhoz... Esetleg Campanula poscharskyana? (Mondjuk az annyira nem ritka szerintem, tök sok fajtája van... )
Zitat von Lila Pereszke P.S.: jó lesz veled vigyázni, úgy látom kezdesz megfertőződni dísznövényügyileg... vége a régi szép időknek, amikor elég volt csak felcsapni valamelyik honi határozót a feladványaidhoz... Esetleg Campanula poscharskyana? (Mondjuk az annyira nem ritka szerintem, tök sok fajtája van... )
Igen az. Van egyébként neki magyar neve? A településflóra tagjai ők is, és mint minden élőlény, igyekeznek kihasználni a lehetőségeiket.. Ennek szerencséjére a Balkán a közelben van, könnyebben megy az átszokás. Nem úgy mint Kína, ahonnan a bálványfát sehogyan sem sikerül meghonosítani.
(Ezt csak rückwärts virágnak hívom, elképzelni sem tudom, milyen elgondolásból nő mindig "hátrafelé". A jobb oldali támfalon jobbra nő, a baloldalin balra. Véletlenül sem arra, amerre szeretném.)