- Milyen hazai növény?
25.03.2012. 22:26
-
novalusz
• | 497 Hozzászólás
Budapesten, a Várhegy oldalában készültek a képek. Jobban megnézve az egyik meddő hajtáson mintha remekül látszódna a G. pratensis-re jellemző V alak, pont ahogy az ÚMF ábráján. Majd ránézek még, szerintem ez lesz a kulcs (nem szeretném kiásni a hagymát).
- Milyen hazai növény?
26.03.2012. 09:58
-
Jaurinum
• | 1.690 Hozzászólás
Gagea pratensis lesz. A minima már csak az élőhely miatt is kiesik, a pusilla pedig a termete, széles tőlevele miatt nem lehet. Utóbbi elsősorban száraz gyepekben él, nem ilyen bolygatott-feltúrt helyeken, ez inkább a pratensis, még inkább a villosa élettere. Egyékbként pedig, kiásással lehetne tutibiztosat mondani..
- Milyen hazai növény?
26.03.2012. 11:02
-
Lila Pereszke
• | 18.577 Hozzászólás
Hát, szerintem a termete miatt még lehetne G. pusilla (ha jól látom az egyik képen mindössze 6 cm magas, ha nagyon kihúzza magát...), de az élőhely miatt valóban a G. pratensis a valószínűbb... (Ráadásul én még nem nagyon láttam olyan G. pusilla-t, aminek 2-nél több virága volt, de lehet, hogy csak peches vagyok... )
- Milyen hazai növény?
26.03.2012. 11:33
-
Lila Pereszke
• | 18.577 Hozzászólás
Hát, akkor szerintem most inkább ne akarjunk biztosat...
(De a héten azért majd elszaladok megnézni a környékbeli G. pusilla-kat és megpróbálom valahogy lefotózni őket... és megszámolom melyiknek hány virága van! )
- Milyen hazai növény?
29.03.2012. 13:30
-
novalusz
• | 497 Hozzászólás
Nincs előttem az ÚMF, de ezek a képek nem teszik teljesen egyértelművé a pratensist? Most fotóztam őket (kézből). Vissza kellene vonni a cf.-es címet ettől a Gegeától!