- Milyen hazai növény?
28.01.2012. 18:32
-
bosna sarajevo
• | 5.107 Hozzászólás
bár könnyen lehet, hogy P. capillare, azért ezekről a képekről nem lehet Panicum-ot határozni a növény lehet akár a nemrég kimutatott P. riparium is, de akár más faj is
azon túl, hogy esetleg keletkezik itt egy félrehatározás, az a gyakorlat sem szerencsés, ha precedens lesz abból, hogy az adott képen látható legvalószínűbb, leggyakoribb fajt mondjuk rá
- Milyen hazai növény?
28.01.2012. 19:39
-
bosna sarajevo
• | 5.107 Hozzászólás
őszintén szólva, ezt a "Panicum sp." megjelöléssel lehetne korrektül megnevezni
a füzérkék nagy része kihullott, egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán a capillare-csoportba tartozik, még akár valami letermett P. miliaceum s.l. is lehet
- Milyen hazai növény?
28.01.2012. 19:48
-
Lila Pereszke
• | 18.577 Hozzászólás
(Hm-hm, hát nekem azért továbbra is a P. capillare tűnik a legesélyesebbnek... de mivel nem csak az én véleményemet, hanem minden beérkező kifogást figyelembe veszünk a cím mellé írt "végső konklúzió" levonásánál: Panicum sp. )
- Milyen hazai növény?
28.01.2012. 20:35
-
bosna sarajevo
• | 5.107 Hozzászólás
nekem a P. riparium tűnik a legesélyesebbnek, magas, nagy virágzatú növény, terebélyes virágzat, viszont ha belenagyítunk, akkor a virágzat csúcsi részén vannak elég rövid kocsányú füzérkék is
de akár kinézhet így egy leharcolt P. ruderale is (ez kevéésé valószínű, kizárni nem zárnám)