- Fotó-feladványok
17.11.2011. 20:49
-
bosna sarajevo
• | 5.107 Hozzászólás
a lepel színe nem szokatlan, ha a helyes megoldást nézzük
az atroviloaceum ennél a fajnál egy számmal nagyobb, szabályos gömb alakú virágzattal, ráadásul a porzószálak sem stimmelnek (bár ez utóbbi a képen nem igazán élvezhető)
(Oké, köszi, mindjárt megnézem! Hm, ööö... a feladvány nehezítése érdekében raksz minden függőleges képet vízszintesen, vagy csak felborult a monitorod és nem vetted észre? )
Átraktam. Gondolom az alfaji hovatartozás felejtős kérdés a hagymája nélkül. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy a többi képet mi alapján határozták/tuk ennél a fajnál.... Én a sajátomat az elterjedés alapján...
Ez tényleg elég csalafintának tűnik. A fonalas porzószál-függelékkel rendelkező hagymák közül való jól láthatóan. Az A. vineale-nek és az A. scorodoprasumnak ennél lazább a virágzata, az A. sphaerocephalonnak tömöttebb, az A. porrum még az atroviolaceumnál is nagyobb. Így marad az A. rotundum, aminek a színe megint csak nem stimmel, illetve a portokainak nem lenne szabad kiállni a lepelből.
- Fotó-feladványok
18.11.2011. 10:12
-
bosna sarajevo
• | 5.107 Hozzászólás
valóban az amiért feltettem a képet, annak az az oka, hogy ez az alak (ahol sok virág van, sarjhagymácskák viszont nincsenek) egyáltalán nem ritka, nagyobb egyedszámú állományokban gyakran felbukkan, sőt helyenként ez a jellemző