8 zöldség-gyümölcs és 1 egzotikus gyom található a derékszögü betonfallal határolt ágyásomban. Pl. a füge mögötte van, az nem számít. A két fotó ellentétes irányból készült. Pereszke és Bosna adhatnának 2-3 nap egérutat a többieknek
Nem nagyon buzog a fejtőkedv a fórumon. Én nem ismerem annyira kerti növényeket, de a fügét meg a görögdinnyét még talán eltalálom. A kukoricának kinéző dolog is talán kukorica. Meg van kövér porcsin, ha jól látom, az is ehető. :)
Köszönöm a kezdést. Írtam, hogy a füge nem ér, mert az ágyáson kívül van (mint az összes többi fásszárú). Oké, a porcsin belül van, de arra nem gondoltam, viszont gratula az éles szemhez! A görögdinnye jó, de a könnyebbek közül való. A kukorica rossz.
Gratula, ez már haladás! Azért leírom a teljes nevüket, nehogy valaki félreértse: Citrullus lanatus, Coix lacryma-jobi, Apium graveolens, Asparagus officinalis, Cyperus esculentus, Nigella sativa, Physalis peruviana Luffa nincsen, Canna a partvonalon kívül. Még egy zöldség és egy érdekes gyom hiányzik. UI: most olvasom, hogy a gyom magja is hasznosítható olajnak.
Nem-nem. Most már csak nemzetségekre kérdezünk? Találtam még egy egzotikus gyomot, a második kép bal alsó sarkán egy hullámos levél látszik belöle. Ebbe még Pereszke és Bosna is beszállhat!