Phleum pratense Trifolium medium Trifloium montanum Galium mollugo Rhinanthus minor Rumex acetosa Centaurea scabiosa agg. Centaurea jacea agg. Bromus erectus Ranunculus acris Plantago media Poa pratensis Achillea sp. alul van egy elvirágzott fészkes ami talán Leontodon hispidus, bal lent meg talán Potentilla alba levelek
A Potentilla albát és a Ranunculus acrist én nem látom, de voltak az élőhelyen. Hol látod őket pontosan? A többi jó, de a legjobb fajok még hátravannak.
Látok én valami lecsüngő virágzatú fűfélét (vagy sásfélét?) a jobb oldalon, csak fel kéne ismerni... meg mintha befigyelne valami világosabb rózsaszín virágzatú here balról, talán Trifolium pratense?
Rossz a nyom. A here szerintem egy nyílás elején lévő medium, és nem látok új fajt a csüngő bugájú füvek közt sem (Bromus erectusok vannak ott jobbára).
Jó, tudom hogy nem ez a legfontosabb, de az a lecsüngő valami szerintem tutira nem Bromus. A jobbszél felső harmadában levő lila talán Centaurea-tól ha elindulsz kicsit balra ott bókol kettő.
Egyértelmű Danthoniát nem látok, szálanként lehetett az állományban legfeljebb, de szerintem nem volt. Helictotrichon pubescens volt, biztos van a képen is.
Ezeknél kevésbé rejtőzik a korábban említett két faj.