- Milyen hazai növény?
26.01.2011. 13:32
-
Harka
• | 2.868 Hozzászólás
Vagy inkább V. jacquinii subsp. bihariensis? A Simonnal is összevetve nekem inkább annak tűnik. Legalább is az austriaca-nak a szártetőző leveleket ép szélűnek írja. Ráadásul az ott még V. austriaca subsp. austriaca néven futó fajra (V. jacquinii) meg is jelöli a Kiskunságot...
- Milyen hazai növény?
26.01.2011. 13:49
-
Lila Pereszke
• | 18.577 Hozzászólás
Hát a Simon szerintem ezügyben elég zavaros, mert a V. austriaca subsp. austriaca-hoz és a V. austriaca subsp. dentata-hoz is odaírja a subsp. bihariensis-t szinonim névként... A kettőből a Tied szerintem az utóbbi, a V. austriaca subsp. dentata.... Ami viszont a Füvikönyv szerint is V. austriaca, mivel a V. jacquinii bandának (így a V. jacquinii subsp. bihariensis-nek is) legalább alul kellene lennie karéjos-hasadt levelének is (ennek volt?) és felsők levelek sem ilyen hosszúkás-lándzsás kerületűek.
- Milyen hazai növény?
26.01.2011. 14:11
-
Harka
• | 2.868 Hozzászólás
No erről a növényről semmi emlékeim nincsenek... Az zavar, hogy ennek nem ép szélűek a felső levelei. A Simon a subsp. austriaca-hoz írja, hogy a felső levelek is lehetnek fogas-hasogatott szélűek..., de az igaz, hogy elég zavaros.