- Milyen hazai növény?
06.10.2016. 16:59
-
divaricatus
• | 940 Hozzászólás
Első ránézésre nekem az A. thunbergii ugrott be. De inkább az A. blitoides-re hasonlít (bár az sokszor a földre terül nem ennyire felálló), az A. albus-nak meg sokszor fodros szokott lenni a levele, így szerintem sem az. Mindenképpen kellene nőivarú virág a pontosabb határozáshoz.
- Milyen hazai növény?
06.10.2016. 17:07
-
bosna sarajevo
• | 5.108 Hozzászólás
az Amaranthus thunbergii nagyon jó lenne, főleg mert nincs Kárpát-medencei adata (európai is alig), de a megoldás itt valószínűleg egyszerűbb - feltehetően A. graecizans
bizonyosan nem album vagy blitoides, és nagy valószínűséggel nem is blitum - mondjuk, amilyen szép példányok ezek, akár néhány egyszerű virág-bélyeget meg lehetett volna rajtuk nézni, pl. a lepellevelek számát, a tuti biztos határozáshoz
- Milyen hazai növény?
06.10.2016. 19:30
-
Kemény Dió
• | 5.593 Hozzászólás
Csak termések vannak. Szétboncoltam tüvel, de lupeval annyit látok, mint a fotókon. A tok egyértelmüen kupakkal nyílik. A középsö kép jobb alsó sarkában ez jól látszik.
- Milyen hazai növény?
06.10.2016. 19:42
-
bosna sarajevo
• | 5.108 Hozzászólás
nem csak termések vannak, ott vannak a leples virágok is (vagy akár a félérett termések körül is ott vannak a leplek), de így képről lehetetlen megszámolni őket
mivel kiderült, hogy ráncos a termés és hogy kupakkal nyílik, a graecizans kb biztosra vehető így is, a lepéek számának amúgy 3-nak kellene lenni ...
- Milyen hazai növény?
06.10.2016. 19:49
-
Kemény Dió
• | 5.593 Hozzászólás
Köszönöm szépen, megnéztem még egyszer. Ha agyonütnek, sem tudom megmondani, mert a fellevelek is bekavarnak. A Füvészkönyv 270. ábrája valamiért 4-et mutat graecizansnál (lehet, hogy ebböl 1 fellevél akar lenni?) A szövegben 3 van.